intime

Intime – Szexuális Érzékenyítő Program

A szexualitás fejlődése az élet kezdetétől a halálig tart. Ennek a fejlődésnek a kiteljesítését segíti a gyerekkortól kezdődő rendszeres és átfogó szexuális nevelés, mely során a kamaszkort kiemelt figyelemmel kell kezelni. Egy ismert szexológus és egy – a témát felkaroló – mentor összefogásából született egy olyan társadalmi célú érzékenyítő program, amely az iskoláskorú fiatalok, azok szülei és pedagógusai számára nyújt támogatást interaktív érzékenyítő foglalkozások útján.
A program által képviselt szexuális nevelés elsődleges értékei a testi-lelki fejlődés, a párkapcsolati összhang, a konszenzualitás és intimitás, valamint a saját magunkért, a párunkért és a nemzőképességünkért érzett felelősség.

 

A közös munka keretében kialakítottuk a program nevét, a hozzá kapcsolódó szlogent és a programot azonosító logót:

A program filozófiája:

A szex sokban hasonlít a gyümölcséréshez. Ha korán leszeded, keserű lesz, ha kicsit később, még mindig savanyú. Az igazi szex akkor a legjobb, ha érettek vagyunk rá – akkor lesz édes, mint az érett cseresznye.

A programhoz kapcsolható színek:

Zöld + piros, és ezek árnyalatai
A zöld a fiatalság, az üdeség színe, és egyben az éretlenségé is.
A piros a tűz, a szerelem, a szenvedély, a szexualitás színe. A piros világos árnyalatai a visszafogott szerelmet, érdeklődést jelképezik, a sötétebb árnyalatok az erőt, a bátorságot, a vágyódást, a szenvedélyt, az élvezeteket és a szexuális érettséget.

A programhoz kapcsolható eszmék, szimbólumok:

Cseresznyeérés – szexuális érettség folyamata

 

INTIME

Ez a név az angol in time (időben) kifejezés és az intim szó összevonásából született.
A szexualitás életünknek egy olyan része, amelynek teljességében történő megéléséhez szükségünk van arra, hogy a megfelelő érettségi szakaszokban a megfelelő ismereteket megszerezzük (“időben”), saját testünket és a másik testét megismerjük, a szükséges érzékenységet felfedezzük és kifejlesszük magukban.
Az intim szó bizalmas, bensőséges kapcsolatot feltételez, amire a lelki és érzelmi mélység jellemző, kifejezi, hogy olyan témáról van szó, amely testből jövő, lélekből fakadó.

 

SZEX ÉRZÉKKEL

A szlogen kiegészíti a program nevét, mely szerint, ha fizikailag és mentálisan is megértünk arra, hogy a szexualitást megéljük (a szükséges érzékenységgel, intelligenciával, a megfelelő időben), akkor lesz igazán teljes ez az élmény az életünkben.
Mi a jó szex titka? Ha a kellő érzékenységgel, intelligenciával, a megfelelő időben kezdjük el és éljük meg a szexualitást, és tisztelettel fordulunk a saját és a másik teste felé.