Logótervezés

Logó

A logó a legfontosabb marketingelem, amely meghatározza az arculatod stílusát, hangulatát, minőségét. Az a szimbólum, ami azonosíthatóvá tesz téged, amiről megismerik a céged vagy a terméked, és ami megkülönböztet másoktól. Bármire kerül a logód, az azt a minőséget, értéket jelenti, amit te képviselsz. Vagyis a logód az egész vizuális kommunikációdra hatással lesz. Akkor is, ha rossz! Érdemes kellő figyelmet fordítani rá!

Milyen a jó logó?

Erre a kérdésre nehéz válaszolni, ugyanis mindenkinek más tetszik, viszont van néhány alapszabály, amire figyelni kell:

  • Ne csak magadnak készíts logót, hanem a célközönségednek!

Természetesen fontos, hogy olyan logó készüljön, ami neked is tetszik, hiszen neked kell képviselned, ott lesz minden megjelenéseden, vagyis a logód mindig körülvesz téged. A legfontosabb viszont az, hogy a célközönségedet elérd vele, felfigyeljenek rá, szeressék, megjegyezzék és veled/cégeddel/termékeddel azonosítsák. Fejezze ki azt a filozófiát, stílust, amit képviselsz és mindazt, amire a célközönséged vágyik.

  • A kevesebb több!

Ne akard túlgondolni a logót és minden dolgot beleerőltetni, válassz ki egy-két fő szempontot, erősséget, amit kifejezésre szeretnél juttatni. Ne törekedj a túl színes, részletes, mozgalmas logóra, ez az út sok negatívumot rejt magában. Ne feledd, a logóban meghatározott irányvonalhoz igazodik majd minden további megjelenésed!

  • Legyél merész és humoros!

Ez sosem árt, az eredmény legtöbbször emlékezetes marad. És ne feledd, csak ott alkalmazd, ahol ennek helye lehet!

 

A logóhoz igazítsd az arculatod többi elemét!

Ahhoz, hogy mindenféle kommunikációdban jól beazonosítható maradj fontos, hogy a névjegyed, a levélpapírod, a terméked csomagolása egymáshoz jól illeszkedő, egységes képet mutasson. A logó jól kijelöli az irányt, ne térj le az útról az arculat többi eleménél sem. Ebben fogom majd a kezed és vezetlek.

Ha teljesen „felöltöztettük” céged, és ezt következetesen alkalmazni tudod, biztosan emlékezni fognak rád.

Hogyan zajlik az arculattervezés?