SweetVeg

Megbízásunk ezúttal a SweetVeg logójának megtervezésére szólt. A SweetVeg egy olyan összehangolt döntéstámogató rendszer, amely a termesztés folyamatát szabályozza, optimalizálja és a legfontosabb jellemzőket megvizsgálva segít a gazdálkodók döntéseiben, a kiváló minőségű termés elérésében.

A hűtő- és konzerviparban kiemelten fontos a feldolgozásra átvett alapanyag érzékszervi minősége (szín, zsengeség), beltartalmi értéke (cukor- és likopin tartalma), hogy abból állandó és kiváló minőségű fagyasztott áru és konzervipari termék készülhessen. Ugyanakkor a termés átvételekor vizsgált jellemzők jelentősen befolyásolják a termés átvételi árát. Ezen túlmenően a feldolgozóipar szoros ütemezése elvárja az adott időre történő legjobb minőségű alapanyag előállítását a termelőktől.
A fenti tényezők miatt a piac szereplőinek (termelők, feldolgozóipar) érdeke, hogy termelői oldalról adott időre kiváló minőségű termést állítsanak elő, amelynek minősége a feldolgozóipar oldaláról is mérhető legyen. A csemegekukorica és a paradicsom esetében kiemelt jelentősége van a gazdaságos és fenntartható módon történő termesztésnek, ugyanis mindkét termény kimagasló értéket képvisel a feldolgozóiparban.

A logó központi szimbólumát egy stopperóra alkotja, amelyen a pergő kukoricaszemek mutatják az idő gyorsaságát, múlását, és amelynek indítógombját a V „hüvelykujja” nyomja le. A színválasztás is a frissességet, édességet közvetíti: a narancspiros szín az érett termésre utal, a zöld szín a zöldségek színvilágát szimbolizálja. A logót a frappáns szlogen teszi teljessé, amely egy szójátékot rejt: Érés indul! – Mérés indul!

Szerintünk sikerült ipari környezetben is egy figyelemreméltó, izgalmas és dinamikus logót alkotni 🙂